Български късометражни филми част 1

Български късометражни филми част 1

Относно филма

Първата част от прожекциите на късометражни български филми включва филмите:

„Добри“ с режисьор Орлин Милчевdobri

Български овчар попада на загубен нелегален бежанец в планината близо до границата. Срещата им е връзка между два различни свята – различни етнически принадлежности, език и култура. Човечността ги сближава и се заражда приятелство.  Скоро те ще трябва да се сблъскат със старха и агресията на хората от близкото село.
 


„Като захарен памук“ с режисьор Яна Лекарскаzaharen-pamuk

Со-Ри изглежда има всичко – добра работа, хубав външен вид. Но истината е, че тя е на ръба да се разпадне и предаде. Точно тогава един странник се появява в живота й. Изглежда че знае всички нейни тайни страхове, съмнения и надежди. Неспособна да се спре Со-Ро го следва на място, от което изглежда няма измъкване.
 
 


„Куче“ с режисьор Владимир Петевkuche

Един ден заедно на двама напълно непознати. Боян е около тридесет годишен и е с насинено око. Спешно трябва да си вземе хонорара. Албена е недружелюбната служителка на средна възраст, отговорна за плащането. Кучето й е много болно. Налага се да реши дали да го приспи. И единственият човек на когото може да разчита се оказва този непознат.


„Къщата“ с режисьор Яна Титоваkushtata

След луда нощ с момичетата, Виктор се прибира у дома сред призрачни улици с къщи. Той вижда стара жена, която седи сама в двора на къщата очевидно търсеща помощ. Той  спира, за да види дали може да й помогне. След множество от събития той осъзнава, че  в момента се среща с миналото си.
 


„Месо“ с режисьор София Стойчеваdobri

Имаше една песен: “Ти си моята съдба“… Месарят от местната месарница, който мисли за жените като за парче плът, дори не подозира, че една от тях ще стане „фаталната жена“ за него…
 
 


„Надежда“ с режисьор Геновева Крумоваnadejda

Андрей е влюбен в Надежда, но се страхува да сподели чувствата си. Той й помага да преодолее страха си от въртележки и под формата на шега той й се обяснява в любов. Заобиколени от разни шумове, за нея е трудно да чуе думите му. Лесно ли ще бъде за Андрей да преодолее страха си от споделяне на чувствата и да  пренебрегне пречките на времето, в което  живеят?


„Стопанинът на къщата“ с режисьор Галина Георгиеваstopanin

Константин, студент по журналистика, внезапно научава за схема за купуване на протестиращи. Той решава да предприеме собствено разследване и отива в  агенцията за статисти

Прожекции на Български късометражни филми част 1