Манчестър до морето

САЩ, 2016, 135 мин

Манчестър до морето

САЩ, 2016, 135 мин

Относно филма

 

Режисьор:
Кенет Лонърган

Сценарист:
Кенет Лонърган

Оператор:
Джоуди Лий Лайпс

В ролите:
Кейси Афлек, Мишел Уилиамс, Кайл Чандлър, Лукас Хеджис

В най-новия филм на награждавания режисьор Кенет Лонърган, „Манчестър до морето“, животът на самотен чистач от Бостън се променя, когато той се връща в родния си град да се погрижи за племенника си тинейджър. Разказ за историята на семейство Чандлър, живеещи в рибарско село от поколения, „Манчестър до морето“ е трогателен, неочаквано забавен поглед към силата на семейната обич, общност, жертва и надежда.

След смъртта на по-големия си брат Джо, Лий Чандлър е шокиран да разбере, че той го е посочил като единствен настойник на племенника му, Патрик. Лий неохотно се връща в Манчестър-до-морето да се грижи за Патрик, въодушевено 16-годишно момче, и е принуден да се справи с миналото, което го е отделило от жена му, Ранди, и общността, в която е роден и отгледан. Свързани от човека, държал семейството им заедно, Лий и Патрик се борят да се приспособят към един свят без него.

В първия си филм след прословутия „Маргарет“ (2011), Лонърган отново се доказва като силен разказвач с визия, като неусетно преминава между минало и настояще, създавайки история, пълна с напрежение, която сръчно избягва сантименталността в полза на пронизващо емоционално прозрение и трогателни човешки връзки.

„Прекрасно изрисувана, грабваща драма за това как една семейна смърт принуждава малкото градче  да се изправи отново срещу стара трагедия.“
Джъстин Чанг, Варайъти

 

Прожекции на Манчестър до морето