Галина Тонева

Галина Тонева е продуцент и един от основателите на “Гала Филм” ООД 1995г. Икономист и журналист по образование, тя е завършила европейската програма за продуценти “Изток-Запад” през 1993г. в Чехословакия. Сред филмите й са международно познатите с над 60 награди “Подгравяне на вчерашния обед”, “Откраднати очи”, “Зад кадър”, “Кецове”, както и френско-българската копродукция “Изток-Запад”, номинирана за Оскар 2000 с участието на Олег Меншиков, Сандрин Бонер и Катрин Деньов. Председател е на Асоциацията на филмовите продуценти в България от 2009г. Член на Европейската филмова академия от януари 2011 г. Съпредеседател на Национален съвет за кино 2012-2014г.

 

 

Александра Цветкова

Александра Цветкова се занимава професионално с връзки с обществеността и изграждане на ефективни партньорства във филмовата индустрия. Като PR&Creative Manager е част от екипа на Nu Boyana Film Studios – едно от водещите филмови студия в Европа и отговаря за контактите с клиентите и партньорите на компанията. Любим професионален ангажимент на Александра е продуцирането на “ЕPK/Making of“ към филмите, които се снимат в България („Angel Has Fallen“, “Hellboy”, „The Outpost”) и разработването на интервютата с екипа и актьорите. Като ПР специалист, има богат опит в промоцията на различни аудиовизулни проекти и е участвала в създаването и изпълнението на големи международни кампании и полезни инициативи, например основаването на центъра за професионална подготовка на нови кадри за кино индустрията към Nu Boyana Film Stuios – FilmForge

 

Иван Владимиров

Иван Владимиров e сценарист и режисьор. Автор на сценария и режисьор на 30 минутния игрален филм „Валсове и танга от село Бела вода“, участвал в състезателните програми на Международния филмов фестивал в Локарно и фестивала за източно-европейско кино в Котбус.

Съ-режисьор с Валери Йорданов на пълнометражния игрален филм „Кецове“, част от състезателните програми на Московския международен филмов фестивал, филмовия фестивал в Карлови Вари, международния филмов фестивал в Маракеш.

Сценарист и режисьор на игралния филм на БНТ и „Гала филм“ „Сцени, отпаднали от живота на една актриса“, които е в период на постпродукция.

 

Лорис Сърци

Лорис Сърци е роден е в Рим. Взема магистърска степен филмово продуцентство от UCLA през 2003.

Международен продуцент и sales agent. В биографията си има над 25 игрални филми и безброй документални. В уменията му още са сценариите на 5 реализирани проекта, тeатрална режисура (Фантомът на операта) и актьорско и каскадьорско участие в няколко филма. Работил е с компании като Minerva Pictures (Italy), ABS Film Company (Spain), Blue Underground и Anchor Bay Entertainment (U.S.).

 

Иван Юруков

Иван Юруков завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2004г. в класа на проф. Стефан Данаилов.
През 2005 влиза в трупата на Народен Театър “Иван Вазов” където е и днес.
Играл е на сцените на повечето софийски театри, а ролите му са неизброими.
В биографията си има номинации за най-престижните театрални награди. Кино биографията му по нищо не отстъпва на театралната. Последния му голям успех е ролята на Калин във филма “Дъвка за балончета”
От мига, в който попада пред камера, започва да го тегли да застане зад нея. Започва с късометражни филми и наградите започват да валят.
В момента работи по първия си пълномeтражен филм “До последния каприз”.