Кратки филми от цял свят, част 1

Кратки филми от цял свят, част 1

Относно филма

„Добре дошли у дома“ с режисьор Армита Кеяни

Действието се развива в северна Норвегия. Двойка ирански бежанци канят двама свидетели на Йехова в дома си, когато почукват на вратата им.

 


„На Майк“ с режисьор Лукас Лайтнер

По време на нощна смяна двама полицаи отиват в бензиностанция, за да пият по едно кафе – но нещо изглежда странно…

 

 


„Майка“ с режисьор Пьотрек Гоблебиовски

Филмът е вдъхновен от истински събития, случили се в края на 1943 и началото на 1944 в град Легионово, близо до Варшава. Нацистките офицери Шпилер (Марек Влодарчик), Роде (Лукаш Малечки) и Клингерман (Ярослав Домин) решават да вземат къщата на четиричленното семейство Пелка. Четиримата членове на семейството са Отилия (Дорота Кудук), Кшешлав (Якуб Котински) и двете им дъщерички Терения (Зузана Новочиен) и Яния (Мартина Фабиянска). От този момент нататък животът на семейство Пелка виси на косъм.


„Плъх“ с режисьор Ерай Исмаилов

Животът на един мъж се променя след тихата среща с неочакван гост в дома му – плъх, за чието съществуване мъжът осъзнава, че е огледално отражение на неговото.

 

 


„Незабравен“ с режисьор Александър Уилсън-Флин

Възрастен мъж близо до края на живота си прекарва самотните си дни в старечски дом, като пише писма на стар приятел. Пристигането на нов човек в дома отваря врати към миналото и променя всичко.

 


„Изтрита сцена“ с режисьор Николо Таглиабуе 

Сблъсъкът с баща му кара Лудо да изостави всичко и да се отдаде на това, което винаги е искал – да направи филм.

 

 


„Дуенде“ с режисьор Один Фернандес

В селските райони на Филипините местен търси изчезналата си дъщеря, а жена му вярва, че тя е отвлечена от митичните същества дуенде.

 

Прожекции на Кратки филми от цял свят, част 1