Български късометражни филми, част 3

Български късометражни филми, част 3

Относно филма

„Любов с превалявания“ с режисьори Ася Кованова, Андрей Кулев

Става дума за любов. Прогноза – слънчево с превалявания.

 

 

 


„Балкан Роял“ с режисьор Кеворк Асланян

Петър Димитров, дипломиран диригент, работи в областта на продажбата и реставрацията на рояли и пиана, но вярва, че един ден ще бъде известен диригент.

 

 


„Бижуто на Ерика“ с режисьор Дима Пройкова

Една обикновена утрин, в една обикновена гора, една обикновена девойка е запленена от един безмълвен флирт в един необикновен свят.

 

 


„Колко си хубав“ с режисьор Христо Порязов

„Ти си красив“ е кратка история за един специален ден в живота на трима души. Всеки от тях научава тайна за някой от другите двама и всеки от тях не знае нещо, което другите знаят. Когато се събират на вечеря, това ги оставя без думи.

 

 


„Серафим“ с режисьор Ваня Донева

Серафим десет години събира пари за да си купи ново палто, но с парите вместо палто дава радост и искрена надежда на отчаяните. Бездомникът Серафим се отрича от всичко материално в живота, защото е разбрал, че когато човек отива на оня свят, той застава пред Бога само с душата си.

 


„Предплата“ с режисьор Любен Кюркчиев

Джони се страхува да остане насаме с приятелката на брат си. Сега, след като това е вече факт, ще му се наложи да живее с нещо повече от репутацията на кварталния алкохолик. Колко повече? Тепърва ще му се изясни.

 

 


„Правила“ с режисьор Ясен Генадиев

Михаил е педантично точен домоуправител на кооперация близо до Черно море. Монотонният му живот ще бъде разтърсен от новата съседка, младата и екстровертна Евелина. Тя разбива света му и той е принуден да се изправи срещу своите призраци от миналото си и страхове от настоящето.

 


„Партньори“ с режисьор Деймиън Ривера

История за двойка в особени отношения.

 

 

Прожекции на Български късометражни филми, част 3