Български късометражни филми, част 2

Български късометражни филми, част 2

Относно филма

„Нощта на вестоносеца“ с режисьор Андрей Кулев

Един самотен вестоносец все повече затъва в историите, които чете в пожълтелите страници на отдавна изгубени писма. Неговият приятел се опитва да го измъкне, но дали успява…

 

 


„Това е твоето бебе“ с режисьор Христо Порязов

В оживен градски парк съдбата съвсем ’’случайно’’ среща две жени и едно малко момиченце . Детето се загубва в парка . Почти разплакано, то попада на жена, която му се струва мила, и я моли да я отведе при мама. Непознатата жена я успокоява и заедно откриват майка и , която разтревожено я търси.  Двете жени се запознават и в емоционален диалог разбират, че  имат тясна връзка. Едната жена преди три години е загубила сина си на 7 месеца и е дарила сърцето му на друго дете, аноминмо. В същото време и малко момиченце, чийто живот висял на косъм поради вродена аномалия на сърцето, е претърпяло сърдечна операция. В диалога между двете жени в парка разбираме, че майката на момиченцето е знаела само как се казва детето и че е било на същата възраст. В края на разговора ставаме свидетели на най-невероятната среща на света. Сърцето на момченцето, дарено от едната жена, тупти в гърдите на малкото момиченце до нея в парка.


„В огледалото ми има странник“ с режисьор Пламен Маринов

Дългоочакваната среща между арогантната кариеристка Венеция Тошкова и неканен гост в огледалото.

 

 


„МаириМ“ с режисьор Лин Хектоен

Мириам е имигрирала и се е местила много пъти, успешно потискайки чувствата си и се е адаптирала към чуждо общество. Целеустремената брокерка попада в криза когато близки хора и емоции се борят за тяхното място в живота ѝ. Става дума за идентитет, психологията на чуждото и любовта към себе си. От къде идвам, на къде тръгвам и какво ще взема със себе си?


„Сирена“ с режисьор Иво Стайнов

Глуха жена ловец на омари в открито море спасява удавник, държащ куфар с пари. Той я заплашва с оръжие, но тя го изритва от лодката си и отплава. Той оцелява, но тя тръгва след него и го надхитрява, за да го накара да раздели парите с нея.

 


„Другарю Себастиан“ с режисьор Мартин Геновски

Себастиан е студент, израснал в демократична Германия, дошъл в България и влязъл в затвора по обвинение, че е обществен враг. Студентът по никакъв начин не може да избяга от преследвача си. Бягството му се превръща в състезание през подсъзнанието му.

 

Прожекции на Български късометражни филми, част 2