Роден в Ню Йорк, ЛОРЕН ХАМЪНДС работи в развлекателната индустрия повече от 15 години. Участва подбора на филмите за фестивала Tribeca и е изпълнителен продуцент на StoryNEXT – годишната среща на VR-индустрията, представена от фестивала USA Today & The NY Television Festival. Наричат го „дигитален евангелизатор“, с богат опит във филмовата и телевизионната индустрия, бил е в различни кураторски и консултантски роли за Independent Filmmaker Project (IFP), Tribeca All Access, Международния филмов фестивал „Хамптън“, GenArt Film Festival, Фестивала София индепендънт и Фестивала Bogota Independent (IndieBo).

 

ГАБРИЕЛЕ КАПОЛИНО е програматор за Independent Filmmaker Project – работи по международните проекти, включително IFP Gotham Awards и Narrative Labs. Той продуцира Screen Forward Labs – интензивна, практически ориентирана програма за независими създатели на съдържание. Габриеле ръководи и проектите в IFP Week – знакова програма на организацията, която свързва независими режисьори и творци с ключови играчи в индустрията.

 

 

 

 

ШРУТИ ГАНУЛИ е режисьор, живее и работи в Ню Йорк. Тя е известна с работата си с Джеймс Франко по няколко филма, включително „Йосемит“ и „Цветът на времето“. Шрути е ръководила видео отделите и разработките на съдържание за няколко медийни компании – от MTV до Conde Nast и Nylon. Тя е основателка на Fictionless – продуцираща компания, а през 2017 стартира проекта си Honto88.

 

 

 

МАРТИЧКА БОЖИЛОВА е един от знаковите български продуценти от „Агитпроп“, създадена през 1996 г. заедно с Георги Богданов и Борис Мисирков. Сред филмите, продуцирани от нея са международно награждаваните «Георги и пеперудите», «Проблемът с комарите и други истории» и «Коридор No.8». Тя е един от продуцентите на първия БГ филм омнибус «15», както и на първите оригинални български продукции за HBO, „Бетонни фараони” и „Хотел Рай”. Мартичка Божилова е носител е на наградата “International Trailblazer”, лансирана от Робърт Редфорд и Sundance Channel на Международния пазар за документално кино на фестивала в Кан през 2006 г. за креативност, новаторство, оригиналност и пробив в документалното кино. Лектор на различни европейски уъркшопове и събития в областта на документалното кино. Официален представител на Европейската документална мрежа (EDN) в България.

 

 

 

СЕВДА ШИШМАНОВА е програмен директор на БНТ 1 от 2010 година до момента, н също така е и журналист с професионален опит в новините, актуалните и публицистични предавания на БНТ като репортер, международен кореспондент, коментатор, ръководител на екип и автор на документални филми. Автор на статии във вестник “Капитал”.  Работи и като режисьор и продуцент. Завършва филмова режисура след значителен опит като автор на документални филми. Севда Шишманова е носител на множество престижни награди. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Факултет по Славянски филологии -филология  и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, филмова режисура.

 

НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, филмова режисура

Професор БОЖИДАР МАНОВ е голям почитател на седмото изкуство и преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.  Преди да се посвети на киното, Божидар Манов завършва ВМЕИ и работи като инженер по електроника. Следва абсолютен завой в кариерата му, когато решава да завърши специланост Кинознание  в НАТФИЗ ( тогава все още ВИТИЗ) „Кръстьо Сарафов“. В периода 1978 – 1990 г. работи във филмово студио „Време“, изявява се и като сценарист, има заснети 12 документални филма, а е работил и като редактор на 124 научнопоулярни филма. През 1994 г. започва работа в НБУ, а шест години по-късно става ръководител на катедра „Кинознание“ в НАТФИЗ. Има издадени множество авторски книги в областта на киното и филмовата критика.

 

 

 

ЕВТИМ МИЛОШЕВ е едни от най-успешните, български телевизионни продуценти, създал   известното комедийното шоу  „Комиците“, както и на най-рейтинговия комедиен сериал „Столичани в повече“, продуцирал сериалите „Дървото на живота“ и „Открaднат живот“. Той е роден в София, завършва Геодезия, след което участва активно в създаването и реализацията на култовото студентско шоу „Ку-ку“ и в редица успешни тв програми, а от 2006-та година е независим продуцент с продуцентската си къща „Дрийм Тийм Прадакшънс“, създадена заедно с актьора Любомир Нейков и сценариста Иван Спасов и която в последно време активно подпомага създаването на българско игрално кино („Воевода“ и др).