ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Една нощ / Una Noche

САЩ, 2012, 90 мин.
Drama
Език: Испански

Режисьор: Люси Мълой

Сценарий: Люси Мълой

Продуценти: Люси Мълой, Майте Артиеда, Даниел Мълой, Санди Перес Агила, Юниор Сантяго

Оператори: Тревър Форест, Шломо Годър

Участват: Дариел Аречага, Аналин де ла Руа де ла Торе, Хавиер Нуньес Флориан, Мария Адалайда Мендес Бонет

След като им писва от живот в бедност,докато обслужват привилегированата туристическа класа, кубинските тийнейджъри Раули Елио са дълбоко запленени от идеята да избягат от пределите на страната си, за да търсят нов и по-добър живот в Маями. Когато Рауле обвинен за нападение над чужденец, той няма друг избор освен да избяга, но Елио трябва да реши дали неговото желание да бъде свободен и да помогне на Раул си заслужава, за да изостави любимата си сестра близначка Лила. Наситен с кипящата енергия на неспокойната младеж на Хавана и въздействащо заснети кадри на оплисканата в слънце столица, „Една нощ“ се движи по следите на знойните дни, изпълнени с надежда и напрежение като изригва в шокираща кулминация.

Белязан от най-различни въздействия на уличния начин на живот в Хавана, а и от отличните изпълнения от трима аматьори, „Една нощ“ е история за прибързани тийнейджъри от Куба, готови да предприемат опасно океанско пътуване към Флорида. Люси Мълой – сценарист и режисьор, прави своя секси пулсиращ дебют, в който има едно скрито чувство за леко неприлична комедия, която не отговаря напълно на очакванията на зрителя за неочаквания обрат. Все пак зрителите трябва да се подготвят и за моментна снимка на отчаяни младежи, които прилагат емигрантските си мечти в действие.
Джъстин Чанг
Variety

Драмата на трима млади кубинци, които правят не-маловажна стъпка да избягат от страната си към (евентуално) гостоприемните обятия на Съединените щати, се проследява изумително подробно в Una Noche. Режисьорът Люси Мълой прави дебюта сив игралното кино като убедително рисува достоверен портрет на живота в съвременна Хавана - борбата за прилична работа, търсенето на простите неща в същността на живота, и трудността от изминаването на 90-те мили, които ще изведат някого от бедността.
Дан Лица
Film Critic

Официален сайт:
http://www.unanochefilm.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/UnaNocheFilm

26.10. Дом на киното - 21:00
03.11. Люмиер - 20:00

Награди:

Филмов фестивал Трибека 2012

Награда за най-добър актьор
Дариел Аречага, Хавиер Нуньес Флориан

Награда за операторско майсторство
Тревър Форест, Шломо Годър

Награда за най-добър нов режисьор
Люси Мълой

NНоминация за най-добър филм
Люси Мълой

© 2012 So Independentfilmfest