ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Сеанси / The Sessions

САЩ, 2012, 108 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: Бен Люин

Сценарий: Бен Люин

Продуценти: Бен Люин, Джуди Ливайн, Стивън Немет

Оператор: Джефри Симпсън

Музика: Марко Белтрами

Участват: Джон Хоукс, Хелън Хънт, Уилям Х. Мейси, Муун Блъдгуд, Аника Маркс

На 36-годишна възраст Марк О'Брайън, човек в инвалидна количка, решава, че вече не желае да бъде девствен. С помощта на терапевта си и на своя свещеник, той се свързва с Черил Коен-Грийн, професионална секс-учителка и типична домакиня с къща, ипотека и съпруг. Вдъхновен от истинска история, „Сеанси“ следва интригуващата връзка, която се развива между Черил и Марк, докато тя го отвежда на пътуването му към мъжествеността.

Истинската история за това как човек с полиомиелит, съумял да изгуби девствеността си под вещата егида на секс-учителка се превръща в изненадващо емоционално ефектен материал във филма. Напълно откровен и мил, този силно въздействащ и добре конструиран филм хвърля светлина върху рядко застъпваната тема за сексуалния живот на хора с увреждания.
Тод Макарти
Hollywood Reporter

Един филм изтъкан от нежност и хумор, обвързан с една от най-малко обсъжданите теми, представя историята на болния от полиомиелит поет Марк О'Брайън, който оставя след себе си жизнеутвърждаващо творчество въпреки състоянието му. Филмът на сценариста и режисьор Бен Люинсе фокусира върху може би най-необичайната глава от живота на О'Брайън, в която прикованият на инвалидна количка (изигран от Джон Хоукс) планира да загуби девствеността си с помощта на секс-терапевт (Хелън Хънт). Детайлният подход превръща продукцията в изключителен, майсторски изигран шедьовър.
Петър Дебрюж
Variety

Официален сайт:
http://www.foxsearchlight.com/thesessions/

25.10. Cinema City - 19:30
27.10. Cinema City - 19:30
03.11. Cinema City - 19:30

Награди:

Sundance Film Festival 2012

Награда на публиката за режисура: Бен Люин

Специална награда на публиката за цялостна игра на актьорския състав - Джон Хоукс, Уилям Х. Мейси, Хелън Хънт, Аника Маркс, Муун Блъдгуд

Номиниран за Голямата награда на журито
режисура: Бен Люин

© 2012 So Independentfilmfest