ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Дневникът на едно пиянде / The Rum Diary

САЩ, 2011, 120 мин.
Комедия, драма, романтичен
Език: Английски

Режисьор: Брус Робинсън

Сценарий: Брус Робинсън, Хънтър С. Томпсън

Продуценти: Кристи Дембровски, Джони Деп

Оператор: Дариуш Волски

Музика: Кристофър Йънг

Участват: Джони Деп, Аарън Екхарт, Джовани Рибизи, Майкъл Рисполи, Амбър Хърд, Ричард Дженкинс, Маршал Бел

Изморeн от шума и лудостта на Ню Йорк и от обстоятелствата в края на ерата на Айзенхауер, Пол Кемп (Джони Деп) пътува до девствения остров Пуерто Рико, за да пише за местния вестник, управляван от деспотичния редактор Лотърман (Ричард Дженкинс). Приемайки просмукания от ром живот на острова, Пол скоро бива обсебен от Шено (Амбър Хърд), изключително привлекателната годеница на Сандерсън (Арън Екхарт). Сандерсън е част от нарастващия брой американски предприемачи, решени да превърнат Пуерто Рико в капиталистически рай за богатите. Когато Кемп е вербуван от Сандерсън да пише в полза на последната му отвратителна схема, журналистът е поставен пред избор: да се използват думите му за финансова полза на корумпирани бизнесмени или за да ги изобличи.

"Дневникът на едно пиянде", режисиран от Брус Робинсън, базиран на ранен роман със същото заглавие от Хънтър С. Томпсън, ще се хареса на всеки, който има афинитет към романтичните идеи за алкохол, вестници, журналистика или към онзи митичен Айзенхауър от късните му години, към ранния Кенеди, Mad Men времето, или когато 60-те се случваха. Ценителите на сламени шапки и готини слънчеви очила ще намерят много наслада, която може да се сравни с пушенето на скъпа пура.
A.O. Скот
New York Times

Тъй като много малко американски филми са снимани по тези места, кадрите, представящи Сан Хуан и околностите преди половин век, са свежи и разчупващи. Вдъхновяващият саундтрак също допринася за изящното носталгично усещане.
Тод Маккарти
Hollywood Reporter

30.10. Дом на киното-21:00
25.10. Люмиер - 20:00
03.11. Euro Cinema - 20:15

Награди:

Филмов Фестивал Холивуд 2011

SpotlightAward за ролята на Амбър Хърд

© 2012 So Independentfilmfest