ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Ловецът / The Hunter

Австралия, САЩ, 2012, 102 мин.
Приключенски, драма
Език: Английски

Режисьор: Даниъл Нетхайм

Сценарий: Джулия Лий, Уейн Фимери

Продуцeнт: Винсънт Шиън

Оператор: Робърт Хъмфрис

Музика: АндрюЛанкастър

Участвата: Уилям Дефо, Франсис О'Конър, Сам Нийл, Моргана Дейвис

Самотният ловец Мартин Дейвид е нает от мощната биотехнологична компания „Ред Лийф” да залови последния тасманийски тигър.„Ред Лийф” се интересуват от ДНК-то на животното и Мартин пътува до Тасмания сам.Представя се за университетски изследовател и отсяда в къщата на Люси Армстронг. Мартин научава, че мъжът на Люси е изчезнал преди много време и се сприятелява с децата й Сас и Байк. Мартин посещава близкото село и получава недобронамерено посрещане от местните. Дните на Мартин преминават в преследване на тигъра в пустошта на Тасмания, докато става все по-близък със семейство Армстронг. Но „Ред Лийф” искат резултати, независимо от цената.

„Ловецът” в нито един момент не представя когото и да е като добър, лош, прав или крив. Когато настъпва моментът на истината последиците от действията на Мартин са оставени на преценката на зрителите.
Стивън Холдън
New York Times

Филмът за пореден път демонстрира защо Дефо е толкова голям актьор.Филмът е на ниво в моментите, когато той изпълнява ритуалните действия свързани с работата на героя му – създаването на подслон и залагането на капани в пустошта.Дефо успява да предаде всичко, което имате нужда да знаете за героя, чрез това как слуша опера на своя iPod,докато почиства оръжието си или как щателно маркира точно къде се намират капаните му. Кратките моменти на семеен живот са напомнянето за човечността, от която Мартин се е откзал, но работи, за да си върне.
Марк Олсен
Los Angeles Times

Официален сайт:
http://www.thehuntermovie.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/thehuntermovie

01.11. Люмиер - 20:00
26.10. Euro Cinema - 20:30

Награди:

Австралийски филмов институт 2012

Награда AACTA
за най-добър оператор и музика.

Номинации за най-добър филм, режисура, сценарий, костюми, звук, визуални ефекти, главна мъжка роля, главна женска и поддържаща женска роля.

© 2012 So Independentfilmfest