ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Някъде / Somewhere

САЩ, 2010, 97 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: София Копола

Сценарист: София Копола

Продуцент: Г. МакБраун, Роман Копола

Оператор: Харис Савидес

Музика: Phoenix

С участието на: Стивън Дорф, Крис Понтиъс, Ерин Уосън, Александра Уилямс, Натали Фей

Филмът на София Копола е една лична история развиваща се в съвременен Лос Анджелис. Джони Марко (Стивън Дорф) е лошо момче, актьор, който се лута в един свят на излишъци (обезумели момичета, алкохол и коли) в хотел „Шато Мармон”, на пълно откъснат от истинския живот. Изненадващото посещение на 11-годишната му дъщеря (Ел Фанинг) принуждава Джони да се изправи пред въпросите стоящи пред всеки един баща. Неочаквано появилата се Клео започва да се привързва към Джони и да съживява връзката му с истинския свят. Когато Клео си тръгва, Марко е напълно разбит, но дарен с промяна. Копола предава прекрасно настроения и атмосфера, а меланхолията и духовното докосване напомнят на „Изгубени в превода”.

„Някъде“ е road-movie за душата, деликатен поглед над определено състояние на ума на точно определено място и време. Най-новата продукция на режисьора и сценариста София Копола е тип филм, в който по-малко действие дава повече на публиката и обратното.И дори това да звучи мистично, то описва ситуацията прекрасно. „Някъде“ е тих експеримент, минималистична поема, която успява да постигне повече с по-малко от това, с което сме свикнали.
КенетТюран
Los Angeles Times

Началната сцена на “Някъде” - изисканата, меланхолична и дръзка като форма четвърта продукция на София Копола, успешно ви подготвя за онова, което следва, по характерния за Копола ефирен начин.Черно ферари се движи по иначе празна магистрала, излиза и влиза в кадър, а шумът от двигателя преминава от далечен шепот до гърлен рев. Това не е имитация, а майсторството да бъде открит визуален речник подходящ за историята и средата, в която се развива тя. Ако внимавате, “Някъде” ще ви покаже всичко.
A.O. Скот
New York Times

Официален сайт:
http://www.scsomewhere.com/

26.10. Люмиер - 16:00
29.10. Люмиер - 18:00
31.10. Euro Cinema - 20:30

Награди:

National Board of Review, USA 2010

Награда за специални постижения
София Копола

Филмов фестивал във Венеция 2010

Награда „Златенлъв”
София Копола

© 2012 So Independentfilmfest