ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Полицейски участък Рампарт, Лос Анджелис / Rampart

САЩ, 2011, 108 мин.
Криминален, драма
Език: Английски

Режисьор: Орен Моверман

Сценарий: Джеймс Елрой, Орен Моверман

Продуценти: Бен Фостър, Лорънс Ингли, Кен Као, Кларк Питърсън

Оператор: Боби Буковски

Музика: Дикън Хинчклиф

Участват: Уди Харелсън, Джон Бернтал, Бен Фостър, Синтия Никсън, Ане Хече, Стийв Бушеми, Сигорни Уийвър, Робин Райт, Нед Бийти

Дейв Браун е полицай в Лос Анджелис, който работи в участък Рампарт. Той е потаен, расист, брутален насилник, егоист и женкар, и често използва груба сила, за да защити спорните си идеали. Въпреки че той всячески се противопоставя на тези обвинения. Най-известното му дело е умишленото убийство на заподозрян сериен изнасилвач, заради което му е даден прякора Date Rape Dave. Той живее с двете си бивши жени - сестрите Барбара и Катрин, в усилията си да задържи семейството заедно, а именно двете му дъщери Хелън и Маргарет, всяка от които има различна сестра за майка. Дейв все още поддържа сексуална връзка с двете сестри, а междувременно има и други сексуални връзки. Животът му е поставен под лупа, след като е заловен на запис как брутално бие друг човек, с когото е попаднал в автомобилна катастрофа.

Вече беше ясно, че господин Моверман знае как да остави актьорите да стигнат до дълбокото и не е никаква изненада, че изпълнителите в неговия нов филм са неизменно много добри, а често и по-добри от това. Господин Харелсън носи едно грубо напрежение - неговият Дейв е чудовище по много начини, но по един брутален начин е човек до края.
Manohla Dargis
New York Times

Небрежното злобно изпълнение на Харелсън като Дейв Браун, като офицер в наблъскания със скандали участък Рампарт, е най-впечатляващото въплъщение на актьора. Браун не е загубил моралния си компас, а го е натрошил на парчета. Въпреки това режисьрът Орен Моверман и сценаристът Джеймс Елрой правят така, че нас да ни е грижа за него.
Claudia Puig
USA Today

Официален сайт:
http://www.visibly.co/project/rampart-movie/

Facebook:
http://www.facebook.com/RampartMovie

27.10. Люмиер - 14:30
25.10. Euro Cinema - 21:15
31.10. Euro Cinema - 18:30

Награди:

Наградите за Независим дух 2012

номинация за наградата за Независим дух
за най-добра главна мъжка роля
Уди Харелсън

© 2012 So Independentfilmfest