ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
Поддържай светлините / Keep the Lights On

САЩ, 2012, 101 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: Айра Сакс

Сценарий:АйраСакс, Маурицио Захариас

Продуценти: Мария-Тереза Гиргис, Лукас Хоакин

Оператор: Тимиос Бакатакис

Участват: Туре Линдхарт, Закари Буут, Джулиан Никълсън, Сюлейман Сай Саван, Паприка Стийн

„Поддържай светлините” е емоционално и сексуално зареден разказ за пътя на двама мъже в Ню Йорк през любов, приятелство и наркотици. Създателят на документални филми Ерик (Туре Линдхарт) и затвореният адвокат Пол (Закари Буут) се срещат случайно, но скоро между тях възниква по-дълбока връзка. Сами по себе си и двамата заедно те са рискови играчи – импулсивни, движени от секс и наркотици. През една почти десетилетна връзка, определена от добри и лоши моменти, Ерик се бори да очертае своите граници и достойнство, като остава верен на себе си. Диктуваната от режисьора Айра Сакс смелa, реалистична актьорска игра се допълва от Линдхарт, който със своето нежно присъствие е превъплъщение на изолацията и уязвимостта на Ерик. Романтичен, на моменти мъчителен и много дълбок, „Поддържай светлините” е филм, който разглежда любовта във всичките аспекти.

В „Поддържай светлините“ Айра Сакс проектира част собствените си спомени като деликатно проследява изпълнената с проблеми деветгодишна връзка на двама мъже от Ню Йорк. „Делтата”, първата драма на режисьора-сценарист, която се занимава с еднополови връзки, представя епизоди на сексуално събуждане, употреба на наркотици и любовна нерешителност на красив фон.
Джъстин Чанг
Variety

„Поддържай светлините” сякаш разказва за хора, които познавате. Нямам предвид, че Пол и Екир са разпознаваеми – точно обратното. Те са толкова истински, толкова детайлни, че  към края на филма се чувствате пленени от историите им точно защото дори след толкова време не ги разбирате напълно.
А. О. Скот
New York Times

Официален сайт:
http://keepthelightsonfilm.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/Keepthelightsonlefilm

04.11. Дом на киното - 18:15
30.10. Люмиер - 18:00
02.11. Euro Cinema - 18:45

Награди:

Международен филмов фестивал в Берлин 2012

Награда Теди за най-добър филм
Айра Сакс

Сънденс 2011

Номинация за голямата награда на журито за драма
Айра Сакс

© 2012 So Independentfilmfest