ФилмиПрограмаЗа фестивалаБилетиПартньориБлогКонтакти
English
 
За Елън / For Ellen

САЩ, 2010, 94 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: Со Йонг Ким

Сценарист: Со Йонг Ким

Продуценти: Со Йонг Ким, Джен Гатийн, Брадли Ръст Грей

Оператор: Рийд Морано

Музика: Йохан Йохансон

В ролите: Пол Дейно, Джон Хидър, Шайлина Мандиго, Джена Малоун, Маргарита Левиева, Дакота Джонсън

Флиртувал със славата без да познае истинския успех, за Джоуби Тейлър (Пол Дейно), амбициозна рок звезда, единственото желание е да пробие. По време на труден период от живота си той се съгласява да се разведе със своята отчуждена съпруга (Маргарита Левиева). Надеждата да спечели пари от продажбата на дома им бързо се изпарява след като Джоуби открива, че подписвайки документите се отказва от всякакво попечителство над шестгодишната им дъщеря Елън (Шайлина Мандиго). С добродушен адвокат (Джон Хедър), неспособен да му помогне с разрешаване на делото, и приятелка (Джена Малоун), представляваща част от живота му, която може би е готов да загърби, Джоуби уговаря среща с дъщеря си, за да разбере дали е способен да я изостави и дали е прекалено късно за помирение.

С последователност, подобаваща на всеки настоящ независим кинодеец в Америка, Со Йонг Ки взима елементите на една обичайна история и ги превръща в нещо дълбоко и затрогващо. Изпълнението на Пол Дейно в ролята на рокаджия, правещ последен отчаян опит да спечели попечителство над дъщеря си, е изключително прецизно, съвсем различно от предишните му роли. Спокойният ход на филма и атмосферата на безнадеждност намаляват шансовете на „За Елън” в Щатите, макар че в Берлин прожекциите ще привлекат европейската публика.
Робърт Кьолер
Variety

Тези, които не са харесали Пол Дейно в разнообразни филми като “Малката Мис Слънчице”, “Ще се лее кръв” и “Да бъдеш Флин”, най-накрая ще могат да се присъединят към феновете му благодарение на меланхоличния „За Елън”.
Джо Ноймайер
New York Daily News

Facebook:
https://www.facebook.com/forellenmovie

28.10. Люмиер - 14:30
30.10. Euro Cinema - 18:30
04.11. Euro Cinema - 16:30

Награди:

Сънденс 2012

Номинация за „Голямата награда на журито”
Со Йонг Ким

© 2012 So Independentfilmfest