Филми
Програма
За фестивала
Билети
Партньори
Контакти
English
Изкуството да се скатаваш / The Art Of Getting By

САЩ, 2011, 83 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: Гавин Уийзън

Сценарий: Гавин Уийзън

Продуценти: Кара Бейкър, П. Дженифър Дейна, Дарън Голдбърг, Джая Уолш

Оператор: Бен Къчинс

Музика: Алек Пуро

Участват:Фреди Хаймор, Ема Робъртс, Майкъл Ангарано, Блеър Ъндърууд, Алисия Силвърстоун

Убеден в правотата на максимата, че човек се ражда, живее и умира сам, а всичко останало е илюзия, Джордж (Фреди Хаймор - "Чарли и Шоколадената фабрика") не вижда смисъл нито в живота, нито в училището, нито в писането на домашни. Но се запознава със Сали (Ема Робъртс), красиво и интересно момиче, и открива причина да ходи на училище и да създава приятелства, макар все още да не е готов да признае пред себе си и нея, че я харесва. Директорът и учителката по рисуване го запознават с бивш възпитаник на училището, известния художник Дъстин, който може да помогне на Джордж да намери своя път в живота. Изникват обаче други обстоятелства, които могат да му попречат да завърши гимназия.

Рекс Рийд – New York Observer
Г-н Хаймор се справя чудесно с обрисуването на един съвременен Холдън Колфийлд. Макар и разпилян, той е чувствителен и интелигентен, но няма особени дадености, за да кандидатства за позиция в света като цяло. Не е сигурен накъде отива, нито къде е бил, но определено е сигурен, че може да остане, където е, само ако стои мирен достатъчно дълго, за да проумее къде се намира. Сценарият на Уисън го превръща в привлекателен, противоречив герой – мил, но противен, достатъчно добър ученик, че учителите да желаят успеха му, въпреки неговата съпротива; изолиран глезльо, който е и състрадателен към родителите си и отчаяно се нуждае от обич. Вододелът между деца и родители е прокаран много реалистично. За разлика от повечето филми за израстването, направени напоследък, този достига повече дълбочина от повърхностните капризи, ексцентричност и сантименталност. Има нещо, което се нарича сърце.

Анна Смит – Empire
...Някои части са забавни и проникновени, двамата главни актьори са безпогрешни, а Майкъл Ангарано се справя умело в поддържащата роля на художник.

Официален сайт:
http://www.foxsearchlight.com/theartofgettingby/
http://www.facebook.com/

28.10, Дом на киното - 21:00

Награди:

Номинация за голямата награда на журито за драма – „Сънденс” 2011
Номинация за най-добра актриса в романтична комедия (Ема Робъртс) – наградите „Тийн чойс” 2011

© 2011 So Independentfilmfest