Филми
Програма
За фестивала
Билети
Партньори
Контакти
English
Заешка дупка / Rabbit Hole

САЩ, 2010, 91 мин.
Драма
Език: Английски

Режисьор: Джон Камерън Мичъл

Сценарий: Дейвид Линдзи-Абеър

Продуценти: Никол Кидман, Джиджи Прицкер, Пер Саари, Лезли Ърдaнг, Дийн Ванек

Оператор: Франк Дж. ДеМарко

Музика: Антон Санко

Художник: Калина Иванов

Участват: Никол Кидман, Ерън Екхарт, Даян Уийст, Майлс Телър, Тами Бланчард, Сандра О

Бека (Никол Кидман) и Хауи Корбет (Ерън Екхарт) имат щастлив брак, но съвършеният им свят се променя завинаги, когато загубват малкия си син Дани в автомобилна катастрофа. Бека, загърбва успешната си кариера заради детето си. Тя мъчително се опитва да изгради нов живот за себе си сред нереалното присъствие на добронамерени приятели и близки. Болезнените, затрогващи и често смешни преживяванията на Бека я тласкат да потърси утеха в странна връзка с младия художник на комикси Джейсън - шофьорът на колата блъснала малкия Дани. Бека болезнено се вперва в Джейсън, а Хауи потъва в миналото и търси спасение сред чужди хора, предлагащи му онова, което Бека не може да му даде. Загубили почва под краката си, двамата Корбет се изправят пред повратна точка в живота си, а изборът, който всеки от тях прави, е неочакван и опасен.

Джеймс Берардинели – Reel Views
Много филми за скръбта се оказват далеч от успеха, защото се понасят по хлъзгавия наклон на блудкавата мелодрама, където актьорите преиграват и не успяват да ни убедят, че сълзите им са истински. От време на време обаче някой филм успява. „Заешка дупка” е такъв пример. Безкомпромисен, болезнен и понякога труден за гледане... Той несъмнено е преживяване, но не бих го определил като забавление. Онези, които дръзнат да влязат в „Заешка дупка” с адекватни очаквания, ще излязат удовлетворени и може би дори с леко променен поглед за някои неща.

Питър Дибърдж – Variety
Навярно скръбта е темата на филма, но хуморът – язвителен, проницателен и сърдечен, е инструментът за дисекция в „Заешка дупка”... Блестящо разработен по собствената му успешна пиеса от драматурга Дейвид Линдзи-Абеър (авторът е носител на „Пулицър” за оригинала) и режисьора Джон Камерън Митчъл, „Заешка дупка” предлага вариация на онова, което публиката на Бродуей видя, с майсторската, сдържана игра на Никол Кидман и Ерън Екхарт в главните роли.

Официален сайт:
http://www.rabbitholefilm.com/

30.10, Cinema City - 19:00
01.11, Дом на киното - 19:00
02.11, Cinema City - 19:00

Награди:

Номинация за „Оскар” 2011 за най-добра главна женска роля, Никол Кидман
Номинация за „Златен Глобус” 2011 за най-добра женска роля в игрален филм,  драма
Номинации за наградите „Независим дух” 2011 за:
- главна женска роля – Никол Кидман
- главна мъжка роля – Ерън Екхарт
- най-добър режисьор – Джон Камерън Мичъл
- най-добър сценарий – Дейвид Линдзи-Абеър

© 2011 So Independentfilmfest