Филми
Програма
За фестивала
Билети
Партньори
Контакти
English
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
temp-thumb
So Independent e независима територия, чийто повелител е талантът. Въпреки, че тази територия няма граници, веднъж годишно, в края на октомври и началото на ноември, тя се конкретизира във фестивал за независимо американско кино в Югоизточна Европа. Желанието ни е в сърцето на София да съберем на едно място таланти от Америка и България, за да им предоставим възможност да се опознаят и сътрудничат.

Американското кино е единствено по рода си. То дава поле за реализация и световна изява на талантливи творци от всякаква националност . Българският талант също има място там и се надяваме да намери своето признание скоро и осезаемо. Мисия на So Independent е да подпомогне този процес.

Тази година филмите в селекцията са 22, игрални и документални, и представят истинското лице на Америка. От екзистенциалните проблеми на едно средностатистическо семейство, през Роналд Рейган, до Елиа Казан и Джими Пейдж - историите на селектираните филми разказват света, в който живеем и оцеляваме днес.
Приятно гледане!

Жана Караивановa
Фестивален Директор

Стремежът на фондация „Америка за България” е да предостави възможност на българската публика да се запознае с нетрадиционната страна на американската култура. Надяваме се Sofia Independent Film Festival да разбиe клишетата. Американското кино не е само Холивуд и мостовете не са само над Медисън. В нашия случай мостовете свързват двете култури по много приятен и достъпен начин. В киното един кадър казва повече от хиляда думи. Приятно гледане!

Фондация "Америка за България"


© 2011 So Independentfilmfest